Revani on periteinen Turkkilainen jälkiruoka.
Ainesosat : vehnä manna, vehnäjauho , sokeri, emulgointiaine (glikossirap, maitohappo ja etikkahappo joka toimii rasvahappojen mono- ja diglyseridien kanssa, rasvaton maitojauhe), ruokasoodaa (natriumpyrofosfaatti, natriumbikarbonaatti), aromi, suola.
Ravintosisältö 100g : Energia 1029 kJ / 242 kcal, rasvaa 1,2 g, josta tyydyttynyt rasvaa 0,5 g, hiilihydraatteja 54 g josta sokeria 35,75 g, 3,9 g proteiini, suolaa, 0,39 g.
Revani är en traditionell turkisk mannagrynskaka.
Med Dr. Oetkers Revani kan den enkelt tillagas och ger en garanti för läckra smaker.
Till smeten behöver du:
- 3 ägg
- 100 ml mjölk
- Rivet citronskal från 1 citron
Till sirap behöver du:
- 750 g socker
- 1,2 liter vatten
- 1 tsk citronsaft
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180?C.
2. Förbered sirap. Häll upp vatten och socker i kastrull och låt koka upp under omrörning. När det börjar koka, tillsätt citronsaft och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort från värmeplattan och låt det kylas ner.
3. Häll mjölblandningen i en skål och tillsätt ägg och mjölk. Blanda med en mixer i5 minuter.
4. Häll smeten i en smord ugnsform (28 cm i diameter) och sätt in i ugnen.
5. Baka 35-45 minuter tills kakan får en fin brun yta.
6. Ta ut kakan och låt den svalna i 1-2 minuter. Skär upp kakan i fyra bitar och häll den svalnade sirapen över kakan. Servera!
Ingredienser: Vetemannagryn, vetemjöl, socker, emulgator (glikossirap, mjölksyra och ättiksyra verk av mono-och diglycerider av fettsyror, fettfritt mjölkpulver), bakpulver (natrium, pyrofosfat, natriumbikarbonat), arom, salt.
Näringsvärde per 100g: Energi 1029 kJ / 242 kcal, Fett 1,2 g, Varav mättat fett 0,5 g, Kolhydrat 54 g, Varav sockerarter 35,75 g, Protein 3,9 g, salt 0,39 g.