Tapiokatärkkelys on gluteenitonta tärkkelystä, joka on valmistettu maniokki- eli cassavakasvin juuresta. Se on maultaan neutraali, joten se sopii käytettäväksi niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tapiokatärkkelys on kaikista tärkkelyksistä vähiten prosessoitu. Gluteenittomassa leivonnassa tapiokatärkkelystä käytetään parantamaan leivonnaisten rakennetta ja rapeutta, mutta se sopii myös keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen sekä vegaanisen juuston valmistukseen! Sen nestettä sitovan ominaisuuden vuoksi sitä käytetään usein myös erilaisissa pihveissä ja pyöryköissä taikinan sitomiseen. Voit käyttää tapiokatärkkelystä muiden jauhojen ja tärkkelysten tapaan suhteella 1:1.
Ainesosat : tapiokatärkkelys 98%, vesi 2%. ;
Ravintosisältö Per 100g: ; Energia 1479 kJ / 348 kcal, rasva 0 g josta tyydyttyneitä 0 g Hiilihydraatti 87 g, josta sokeria 0 g, 6,3 g proteiinia, 0,03 g suolaa .
Stärkelse som utvinns ur roten av den tropiska örten maniok som också kallas kassava. Då tapioka är stärkelserik och glutenfri kan den ersätta vetemjöl i många bakverk och rätter. Konsistensen liknar maizena (majsstärkelse).
Ingredienser: Tapioka stärkelse 98%, vatten 2%.
Näringsinnehåll Per 100g: Energi 1479 kJ/348 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 87 g, Varav sockerarter 0 g, Protein 6,3 g, salt 0,03 g.